Deze maand (april 2021) heeft affiliate netwerk Daisycon de functie shopping Shopping Widgets uitgebracht (bèta versie). Hiermee kunnen publishers zelf een productaanbod samenstellen uit meer dan 10 miljoen producten. De widget is te integreren op de website. Zo wil Daisycon het proces voor publishers vereenvoudigen om producten van adverteerders te implementeren.

Webshop product op macbook

Hoe werkt Shopping Widgets?

Binnen de inlogomgeving van Daisycon kun je starten met Shopping Widgets. Dit werkt heel eenvoudig en wijst zich eigenlijk vanzelf wanneer je de generator opstart.

  1. Log in op Daisycon als publisher;
  2. Ga naar Widgets > Shops;
  3. Geef een keywords op;
  4. Alle gerelateerde producten worden nu getoond;
  5. Selecteer de producten voor de widget;
  6. Maak de widget op in stijl van jouw website;
  7. Genereer de HTML-code;
  8. Integreer de widget en verdien commissie.

Voordeel #1: Eenvoudig producten selecteren

Waar je als publisher voorheen vaak zelf op zoek ging naar geschikte producten om te promoten, krijg je een compleet aanbod met deze tool aangereikt. Je kunt hierbij overigens ook op merkniveau te werk gaan.

Zo kun je bijvoorbeeld in z’n algemeen zoeken op speelgoed, maar je kunt ook specifiek zoeken op Playmobil. Andere voorbeelden zijn parfum (algemeen) of Dior (merk), badkleding (algemeen) of Beachlife (merk). Probeer het zelf eens uit voor jouw website topic.

Voordeel #2: Widget in eigen huisstijl

Groot voordeel van de Shopping Widget is dat je hem helemaal kan opmaken in de stijl van je website. Zo kun je het lettertype automatisch laten overnemen. Tevens kun je kleuren kiezen en instellen hoeveel producten je wilt tonen. Zie hieronder een voorbeeld:

Algemene voorwaarden

Om de Shopping Widgets te gebruiken moet je voldoen aan een algemene voorwaarden. Niks geks, maar je moet je zoals standaard houden aan de programmavoorwaarden van de adverteerder in kwestie.

Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je niet zomaar een nieuwsbrief met het productaanbod van die adverteerder mag uitsturen zonder goedkeuring. Per adverteerder kun je altijd binnen de inlogomgeving de specifieke programmavoorwaarden bekijken.

Start met Daisycon Shopping Widgets

Daisycon is een Nederlands affiliate netwerk dat adverteerders en publishers verbindt. Door gebruik te maken van Daisycon kun je commissie verdienen wanneer iemand via jouw website op een (gegenereerde Daisycon) link klikt en iets koopt.

Ze bieden meer dan 800 campagnes aan, met voornamelijk focus op fashion, energie, telecom, finance en reizen. Heb je nog geen Daisycon-account en wil je als publisher gratis starten met Daisycon en Shopping Widgets? Maak dan hier vrijblijvend je account aan.