Heb je een webshop en wil je online groei realiseren? Dan is Awin Access iets voor jou. Door je hiervoor in te schrijven maak je gebruik van een gigantisch publisher netwerk, die jou op commissiebasis promoten, oftewel affiliate marketing.

twee vrouwen met bloemen en ipad

Normaal betaal je voor Awin Access als adverteerder een kleine maandbijdrage, maar om ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens de nieuwe lockdown, heeft Awin besloten het programma drie maanden gratis aan te bieden.

Meer weten over Awin Access en hoe dit in jouw voordeel kan werken? Na het lezen van dit artikel weet je er alles over en kun je direct instappen.

Adverteren via affiliate marketing

Voordat we in detail ingaan op Awin Access, geven we je eerst nog een korte recap van affiliate marketing. Dit is een performance based manier van adverteren waarbij je commissie aan een publisher betaalt op het moment dat er werkelijk een sale of lead heeft plaatsgevonden. Een publisher maakt dus reclame voor jouw merk of product en jij hebt enkel kosten wanneer zij ook daadwerkelijk conversies genereren.

Publishers gebruiken hierbij jouw URL’s, die via een linkgenerator van een affiliate netwerk om worden gezet tot affiliate link. Via deze links wordt het verkeer getrackt.

Awin is een voorbeeld van zo’n affiliate netwerk. Zij werken samen met diverse publishers die jou onder de aandacht kunnen brengen.

Wil je meer achtergrondinformatie over affiliate marketing, over de voordelen en de affiliate netwerken waar je uit kunt kiezen? Lees dan ons artikel Als webshop nieuwe klanten bereiken met affiliate marketing, hoe werkt dat? Je leest hier ook tips over hoe je het voor publishers aantrekkelijker maakt om jou te promoten.

Wat is Awin Access?

Awin Access is een instapprogramma van het affiliate netwerk Awin. Hiermee kun je als adverteerder zorgen voor extra zichtbaarheid en sales via het netwerk van Awin.

Awin brengt de publishers op de hoogte van jouw aanmelding, waarna zij zich kunnen aanmelden om je te promoten. In overleg met Awin of publisher kun je ook sturen op de promotie van een specifieke campagne. Je toegewezen accountmanager via Awin kijkt met je mee om je affiliate campagnes zo optimaal mogelijk in te richten.

Is Awin Access iets voor jou?

Ben je een starter, wil je snel je start-up grootmaken of ben je een ondernemer die meer focus wil leggen op online verkoop? Dan is Awin Access iets voor jou, zeker als je je herkent in een van de volgende doelen:

  • Je wilt je doelgroep vergroten met behulp van externe content
  • Je bent op zoek naar een kosten efficiënt performance model
  • Je zoekt een manier om nauwkeurig externe resultaten te tracken
  • Je wilt je merknaam meer onder de aandacht brengen

Lockdown promo: tijdelijk 3 maanden gratis Awin Access!

Normaal betaal je voor toegang tot het Awin netwerk als webshop een maandelijkse fee, de hoogte ervan afhankelijk van je wensen en type bedrijf, maar ga uit van gemiddeld €200 tot €500. Awin heeft echter naar aanleiding van de nieuwe lockdown besloten dat zij ondernemers willen helpen bij het genereren van nieuwe omzet via hun webshop. Daarom kun je nu drie maanden gratis gebruikmaken van Awin Access.

  • Snelle en simpele start en programma lancering
  • Onbeperkt toegang tot meer dan 200.000 publishers wereldwijd
  • Gebruiksvriendelijk platform
  • Tijdelijk geen opstartkosten, dus verminderd risico
  • Altijd een goede ROI, doordat je zelf de hoogte van de commissie aan publisher betaalt.

Ik heb me aangemeld, hoe werkt Awin Access nu?

Na aanmelding wordt je website geverifieerd door Awin. Zij nemen vervolgens contact met je op om de werkwijze en commissie met je door te spreken.

Er wordt gekeken naar het commissiemodel en een reële vergoeding per sale of lead (vaak tussen 2% en 15% van de orderwaarde, of een vast bedrag, afhankelijk van je marge). Dit bedrag betaal je wanneer er bij jou een sale wordt gedaan via het doorklikken op de externe link van de publisher. Het percentage commissie kan per productgroep variëren en kun je zelf kiezen. Daar bovenop betaal je een netwerkvergoeding aan Awin, dat is een klein percentage bovenop de afgesproken commissie, deze leg je contractueel vast.

Je krijgt toegang tot het publishernetwerk, waarbij je ook zelf contact op kan nemen met relevante publishers. Het werkt tevens andersom, want naar aanleiding van jouw aanmelding kunnen publishers zich voor jouw campagne aanmelden. Je bepaalt zelf wie jou wel en niet mogen promoten. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde type websites of eigen producten uitsluiten, of voorwaarden in de campagne opnemen.

Via het dashboard krijg je daarnaast ook toegang tot relevante rapportages, waarbij je kan zien via welke websites hoe vaak op je links wordt doorgeklikt.

Starten met Awin Access affiliate marketing

Bij The Content Case zijn we sowieso erg enthousiast over affiliate marketing en met de drie maanden gratis promotie vinden we het al helemaal interessant voor adverteerders om hiermee te starten. Je krijgt nu de kans om op een kosteloze manier kennis te maken met affiliate marketing.

Iets voor jou om op deze manier extra doelgroepen aan te boren en extra zichtbaarheid te creëren via externe partijen? Laat dan de drie maanden gratis promo niet aan je voorbijgaan en start nu.

Wil je gericht advies over hoe affiliate marketing kan werken voor jouw webshop en ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden bij andere affiliate netwerken? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.