Wat is Google My Business?

Google My Business, oftewel Google Mijn Bedrijf, is een dienst waarmee je je bedrijfsinformatie beheert, onder andere op Google Maps, Google+ en Google Search. Door je gegevens te updaten via Google My Business, worden je gegevens automatisch aangepast in de verschillende Google platformen. Hiermee zorg je voor een betere vindbaarheid en indexering en creëer je bovendien vertrouwen. Ook kun je er analytische informatie in terugvinden. Denk hierbij aan hoe vaak mensen je bellen of een route opvragen vanuit deze gegevens en wat de meest gebruikte (branded) zoekwoorden zijn.

Vindbaarheid verhogen met Google My Business

Een van de belangrijkste functies van Google Mijn Bedrijf is dat je bedrijfsgegevens kunt toevoegen. Adres, telefoonnummer, maar ook een directe koppeling van jouw adres met Google Maps is mogelijk. Voeg tevens je openingstijden en website link toe. Wanneer potentiële klanten zoeken op je bedrijfsnaam dan zien ze aan de rechterkant van de Google resultaten jouw bedrijf staan, inclusief alle waardevolle gegevens. Uit onderzoek blijkt dat wanneer er een koppeling met Google My Business is gemaakt en de bedrijfsgegevens up-to-date zijn, potentiële klanten tot 50% vaker contact met je opnemen of je routebeschrijving opvragen.

Reviews verzamelen via Google My Business

Wanneer je een Google My Business account aanmaakt, dan kun je bezoekers vragen om je te reviewen. De reviews beheer je via het dashboard van je My Business account. Deze recensies, inclusief het aantal sterren, verschijnen ook in de zoekmachine resultaten wanneer iemand op je bedrijfsnaam zoekt. Veel positieve reviews hebben een positief effect op het vertrouwen door anderen in je bedrijf.

Content delen via Google My Business

Er is nog een interessante functie op Google Mijn Bedrijf die je zeker zou moeten inzetten wanneer je actief blogt. Via het dashboard kun je namelijk artikelen uploaden, die ook weer in de zoekresultaten verschijnen wanneer iemand op je bedrijfsnaam Googlet. Zo verzamel je extra bezoekers en voeg je waardevolle content toe.