hello in gekleurde letters

Welkom bij het allereerste maandelijkse overzicht van The Content Case. In deze maandelijkse overzichten vertellen we je wat we in die maand met onze website hebben gedaan en wat de resultaten zijn. Hierin houden we de volgende zaken bij:

 • Traffic op de website
 • Organische traffic op de website
 • Aantal nieuwe pagina’s
 • Best bezochte pagina’s
 • Organische vertoningen
 • Organische clicks
 • Organische CTR
 • Aantal referring domains
 • Aantal keywords
 • Pagespeed

Om deze resultaten op een rijtje te kunnen zetten gebruiken we een aantal tools, namelijk Google Analytics, Google Search Console, SEMrush en Majestic. Voor de pagespeed gebruiken we Google’s Pagespeed Insights.

Nog geen resultaten?

Aangezien dit de eerste maand is zijn er nog geen resultaten die we met je kunnen delen. Wel kunnen we je natuurlijk vertellen waarmee we live zijn gegaan.

Aantal contentpagina’s

Bij livegang van de website hebben we meerdere soorten pagina’s gemaakt, namelijk:

 • 6x Statische pagina’s:
  Dit zijn onze algemene pagina’s, zoals de homepage, de contactpagina en de begrippenlijst die je terugvindt in het menu. Voor deze pagina’s hebben we verder geen vaste regels gehanteerd zoals een aantal woorden of verplichte keywords. Uiteraard houden we wel rekening met de meta data. Die stellen we in via Yoast SEO.
 • 2x Wettelijk noodzakelijke pagina’s:
  Dit zijn de privacyverklaring en onze algemene voorwaarden. Deze hebben we zelf opgesteld en vervolgens laten controleren door een jurist.
 • 4x Blogs:
  In onze blogs leggen we uitgebreid uit hoe bepaalde dingen werken, geven we tips & tricks of leggen we uit hoe we bepaalde dingen gedaan hebben. Voor onze blogs houden we 800 – 1.000 woorden aan. De blogs worden daarnaast geschreven rond één focus keyword, die we gebruiken voor de meta title. We houden hierbij verder wel rekening met keywords, maar we leggen het onszelf niet op als verplichting. We willen in de blogs vrij kunnen schrijven zonder onszelf te beperken.
 • 55x Begrippen:
  In de begrippenlijst hebben we bij livegang 55 online marketing begrippen omschreven. De begrippen hebben een lengte van 350 – 600 worden, daarnaast zijn er aantal verplichte keywords die we hierin op hebben genomen. Hiervoor is dus keyword research gedaan. Gezien het beperkte aantal woorden gebruiken we er niet meer dan vijf tot tien. Daarnaast is het zo dat de begrippen altijd beginnen met “Wat is…?” als H1, gevolgd door een uitleg van maximaal 50 woorden om het begrip kort uit te leggen. Hierna wordt er verder uitgeweid over deze begrippen. Dit doen we als optimalisatie voor featured snippets.
# Statische pagina’s# Noodzakelijke pagina’s# Blogs# Begrippen
62455

Één referring domain

Toeval wil dat bij livegang van onze site al één referring domain hebben, namelijk van Startartikel. Dit komt doordat we hier een account aangemaakt hebben, waarbij onze link in het profiel staat. We beginnen ons linkprofiel dus niet helemaal schoon.

Trust FlowCitation FlowReferring Domains
311

Pagespeed

De snelheid van je website weegt mee voor je SEO-posities. Gezien wij echter geen developers zijn is het voor ons niet makkelijk om hierin te optimaliseren. WordPress is daarnaast niet de allersnelste CMS. Snelheidsoptimalisaties die we gedaan hebben zijn onder andere: gebruik van Cloudflare, comprimeren van afbeeldingen voor publicatie en zo min mogelijk onnodige plug-ins. Ook maken we gebruik van AMP voor onze blogs.

Bij livegang scoren we op desktop een snelheidsscore van 89/100, mobiel doen we het minder goed met 45/100. Belangrijk om te weten is dat dit een gemiddelde is van vijf metingen via PageSpeed Insights. De uitkomst ervan is namelijk telkens anders, het is een momentopname.

Sitesnelheid MobielSitesnelheid Dekstop
45/10089/100

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van de prestaties van onze website? Kom dan iedere maand aan het begin van de maand terug om een nieuwe update van onze content case te ontdekken! Wil je meer weten over ons? Neem dan contact met ons op.