Als je actief gaat werken aan je SEO, dan is het slim om hiervoor bepaalde tools te gebruiken. Het is bijvoorbeeld handig om te zien wat de autoriteit van een website is, hoe vaak er op een keyword gezocht wordt of wat jouw posities zijn op bepaalde keywords. Zo weet je hoe jij en je concurrenten ervoor staan. Mangools is een ideale tool als je nog niet zo bekend bent met SEO en een gemakkelijke all-in-one oplossing zoekt voor meer inzicht.

Wat is Mangools?

Mangools is op zichzelf eigenlijk geen tool, het is een merk. Als je een abonnement neemt bij Mangools krijg je toegang tot vijf verschillende tools, elk met een eigen toepassing. De tools die je krijgt bij dit pakket heten: KWFinder, SERPChecker, SERPWatcher, LinkMiner en SiteProfiler. Hoe deze tools precies werken en wat ze voor je doen leggen we verder in dit artikel voor je uit.

Mangools is een bedrijf uit Slowakije dat in 2014 opgericht is, het bestaat dus nog niet zo heel lang. Het begon destijds met slechts één tool: KWFinder. Waar concurrenten als SEMRush en Ahrefs al jarenlange ervaring hadden op dit moment, stond Mangools nog in de kinderschoenen. Het grote voordeel van Mangools is dat het erg eenvoudig werkt en het er lekker overzichtelijk en duidelijk uitziet. De gebruiksvriendelijkheid is absoluut een van de krachten. Dit zorgt ervoor dat je niet verzandt in enorme tabellen en grafieken waarvan je niet direct weet wat het allemaal betekent. Het kleurgebruik van de tool maakt het erg overzichtelijk. Bovendien is de klantenservice zeer goed bereikbaar voor vragen. Dit alles zorgt ervoor dat onder andere bedrijven als Adidas en Airbnb gekozen hebben voor Mangools.

KWFinder – Vindt gerelateerde keywords die de moeite waard zijn

Zoals hierboven al benoemd was KWFinder de eerste tool van Mangools. KWFinder is in essentie een uitgebreide versie van de Keyword Planner van Google. Zo geeft de tool suggesties en zoekvolumes van bepaalde keywords, maar ook een overzicht van welke sites er in je land naar keuze goed scoren op die keywords, inclusief hun metrics (scores). Voor deze metrics maakt Mangools onder andere gebruik van de databases van Moz en Majestic. Voor de gehele top 10 zoekresultaten voor een bepaald keyword worden de volgende metrics weergeven:

 • Domain Authority (DA)
 • Page Authority (PA)
 • Citation Flow (CF)
 • Trust Flow (TF)
 • Links
 • Facebook shares
 • Link Profile Strength (Moeilijkheidsgraad voor het stelen van de positie)
 • Estimated visitors

Verder toont de KWFinder tool per keyword onder meer de moeilijkheidsgraad om een goede positie te pakken en de trend voor het zoekvolume over het afgelopen jaar. Naast keyword suggesties geeft de tool bovendien aan voor welke keywords een bepaald domein gevonden wordt.

Probeer de KWFinder hieronder of lees er meer over in de KWFinder guide van Mangools zelf.

SERPChecker – Vertelt je alles over een keyword

De SERPChecker van Mangools is een uitgebreidere versie van het overzicht van de zoekresultaten die je in de KWFinder vindt. Het toont per keyword voor ieder land de huidige resultaten inclusief de metrics van deze specifieke URL’s. Dat is echter niet het enige, het toont verder:

 • Moeilijkheidsgraad van het keyword
 • Het aantal SERP features (bijv. Featured Snippets en Top Stories) voor het keyword
 • Het aantal resultaten
 • Verdeling van de traffic
 • LPS per URL
 • DA
 • PA
 • Citation Flow per URL
 • Trust Flow per URL
 • Facebook shares
 • Alexa rank
 • Backlinks per URL
 • Referring domains per URL
 • Referring IP’s per URL

Het handige hierbij is dat je gemakkelijk ziet wat goed en minder goed is dankzij de gekleurde vakken die verlopen van rood naar groen. Je hoeft dus niet precies te weten wat deze cijfers allemaal betekenen om een idee hiervan te krijgen. Probeer de SERPChecker hieronder.

SERPWatcher – Houdt je belangrijke keywords in de gaten

Heb je vaste keywords die je graag in de gaten wilt houden? Verkoop je bijvoorbeeld rookmelders en wil je zien wat je ontwikkelingen zijn voor het keyword “rookmelder kopen”? Dan is SERPWatcher de tool voor jou. Binnen de SERPWatcher voeg je de keywords in die je graag wilt blijven volgen, vervolgens vertelt de tool je je huidige positie, de verandering per week, je gemiddelde, je beste positie, het zoekvolume en de verwachte traffic die je hieruit haalt. De tool vertelt je hoe je je ontwikkelt over tijd en wat je ‘dominantie’ is binnen de zoekresultaten voor je geselecteerde keywords.

Probeer de SERPWatcher hieronder of bekijk een video over de werking ervan.

SiteProfiler – Vertelt je alles over je autoriteit

SiteProfiler is een van de twee linkbuilding tools van Mangools. Je vult hier een domein in en vervolgens vertelt de tool je wat de autoriteit is van dit domein of de URL aan de hand van de metrics van Moz (DA en PA) en Majestic (TF en CF). Dit wordt vervolgens nog aangevuld door de Alexa Rank, het aantal Referring IP’s en het aantal Facebook shares. Behalve deze informatie op de overzichtpagina’s vind je via de tool ook de backlinks voor een domein, de best presterende content, de doelgroep en concurrenten.

SiteProfiler is hiermee een ideale tool om uit te vinden of een website een goed domein is om een link of advertorial te kopen voor linkbuilding, maar ook om meer te weten te komen over je concurrenten. Wellicht presteert een bepaald stuk content bij hen heel goed en heb jij hier nog niets over geschreven? Goed gejat is immers beter dan slecht verzonnen, nietwaar? Probeer de SiteProfiler hieronder.

LinkMiner – Ontdekt wie er naar je linkt.

Dan LinkMiner, de andere tool van Mangools die bedoeld is voor linkbuilding. LinkMiner geeft je per domein een handig overzicht van alle verwijzende domeinen. Zo zie je er precies welke websites er naar jou of je concurrenten linken. Zo ontdek je spammy links die je misschien wel ongeldig wilt verklaren via de disavow tool van Google of ontdek je welke websites er naar je concurrenten linken waar je zelf tussen zou kunnen staan om een beetje link juice mee te pakken. LinkMiner maakt met name gebruik van de database van Majestic. Zo ontdek je bijvoorbeeld de Citation Flow, Trust Flow en het aantal verwijzende domeinen van een website. Mangools gooit hier vervolgens nog een eigen sausje overheen met de metric “Link Strength” om het overzichtelijk voor je te maken.

Probeer LinkMiner eens:

Prijzen van Mangools

Je zou Mangools kunnen zien als een combinatie van Moz en Majestic, twee grote namen in SEO-tools. Mangools gooit er vervolgens nog een eigen sausje overheen en een betere gebruiksvriendelijkheid, maar het gaat wel iets minder de diepte in. Die diepte heb je eigenlijk ook niet nodig als je niet dagelijks met bijvoorbeeld linkbuilding bezig bent. Als échte linkbuilding expert wil je uiteindelijk daarom waarschijnlijk toch liever Majestic zelf. Dat neemt niet weg dat je perfect vooruit kan met Mangools. Met een prijs vanaf €29,90 per maand (bij een jaarabonnement) betaal je bovendien ongeveer dezelfde prijs als voor Moz, Semrush of Ahrefs, maar heb je een tool die ook nog eens data van Majestic toont en gemakkelijk in gebruik is. Hiermee is het de ideale all-in-one SEO-tool voor beginners of voor wie simpelweg één eenvoudige tool wil voor SEO-doeleinden.

Een volledig overzicht van de prijzen:

Mangools eerst eens proberen? De tool is 10 dagen helemaal gratis te gebruiken, je hoeft dan zelfs geen betaalgegevens in te vullen. Als je vervolgens een account neemt is je abonnement nog 48 uur te annuleren. Je betaalt eenvoudig met creditcard of PayPal.